Na podzim byly v jednom obchodě k dostání čtvrt kilové kostky mraženého kaštanového pyré za velmi přijatelnou cenu, takže jsem si jich několik koupila do zásoby a zkoušela je různě zpracovávat. Největší úspěch nakonec měly ty kalíšky. O víkendu jsem poslední pyré zpracovala do výborné pěny. Recept se trochu liší od originálu, hlavně ve způsobu zpracování surovin a vynechání jedné přísady - syrového vejce.
ingredience:
- 250 g kaštanového pyré (jsou to mleté kaštany s cukrem)
- 175 g 70% čokolády, nalámat na kousky
- cca 125 - 150 ml mléka (dala jsem to z mlékomatu)
- 1 panák Baileys
- 1 kelímek šlehačky, ušlehat
Musím konstatovat, že to je vážně moc dobré a už mě napadají i jiné kombinace vstupních surovin, ale to až někdy příště.
Vypadaji luxusne, mnam,mnam :)
OdpovědětVymazatDittko, slintám jak Pavlovův pes....nemám zdání kde bych to kaštanové pyré koupila,budu pátrat ,pečené kaštany mám moc ráda,Daja
Vymazatzdravim, ja pracuji pro firmu v přírodním parku Montseny, Viladrau, děláme showcooking a různé kurzy na potravinářských výstavách y trzích. je fakt neskutečné mnoho receptu, ale na kveten potřebují nějakou delikatesu jarního stylu.....mam k dispozici všechny výrobky z kaštanu .top ale rada bych nebo barevnéhono proste .jaro ,na super významný trh výstava v Barceloně, bio cultura ....nejake tipy''''''?? moc díky andi
Vymazatvitalidad con andi na instagramu . muzete kouknout ..dik mocccc
Dittu, tady jasně platí - v jednoduchosti je krása, tedy dobrota :o)
OdpovědětVymazathezký večer, Helena
Monika:
OdpovědětVymazatAsi by to chtělo krapet lepší "balení", aby to bylo opravdu luxusní :-) Nicméně to tak rozhodně chutná.
Daja:
Někde se určitě sehnat dá, ale ta cena .... Já to příště zkusím s namletými ořechy. To by mohlo také fungovat.
Helena:
Zlatá slova. V tomto případě platí dvojnásob - za málo peněz, hodně moc muziky.
Hezký večer přeje Ditta.
Nádhera, fakt nádhera! Já na tenhle Nigellin recept koukala už dlouho, leču nás na malém městě kaštanové pyré prostě neseženu. tak se těším na tvé další chutné variace!
OdpovědětVymazatJo, je to nádhera. Dělala jsem i ten originál, který se od téhle verze liší ve výsledné konzistenci - je takový hutný až tuhý, chuťově to ale nevadí, obě verze nám moc chutnaly.
VymazatVypadá to zajímavě, díky.
OdpovědětVymazatDittko ani nevíš,jak se těším co za moudro mi napíšeš!!!Budu Ti muset dát za pravdu.Nevím ale jestli tvou odpověd´dám přečíst tomu mému,bude zas jak na koni...on si to stejně vyhledá...tak se měj pohodově,ahojky, Daja
OdpovědětVymazatDámy, najlepšie gaštanové pyré kupujem v Lidli :) (a nie je vôbec drahé, balenie má 250g)
OdpovědětVymazat