Tohle cukroví nemá chybu.
Je velmi dobré, velmi rychlé, velmi snadné a velmi rychle sež..né (nestačila jsem dosti rychle reagovat na danou situaci a k fotografování zůstaly jen tři kousky).
Biskity peču, když je třeba "spáchat" něco hodně rychle a není čas se s něčím patlat delší dobu. Také nezůstávám jen u jedné varianty z lískových oříšků, ale už jsem pekla mandlové, s rozinkami, čokoládou, kakaové nebo skořicové a možná ještě i nějaké jiné. Nejlepší jsou ale asi ty z lískových oříšků.
ingredience:
- 2 vejce + špetka soli
- 125 g krystalového cukru
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu (nebo část cukru nahradit vanilkovým cukrem)
- 150 g hladké mouky
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 200 g lískových oříšků, 100 g umlít hodně na jemno, 100 g spíše na hrubo
Podobný skvost jsem papala v Itálii,byly z mandlí,zas jeden nový bombastický recept po kterém určitě zhubnu !Moje milá jsem nadšená,Daja.
OdpovědětVymazatDajo, tenhle recept je inspirovaný tím italským. Jinak možná nezhubneš, ale třeba ani nepřibereš - není v tom tuk. I když vlastně v ořeších je. Tak nevím :-)
VymazatDittu, vypadá to úžasně, píšu si!
OdpovědětVymazatMoc zdravím, Helena
Heleno, piš si, piš, nebudeš zklamaná.
VymazatVypadá to zajímavě a hlavně jedle! Vyzkouším na našich puberťácích a uložím k fajn raceptům!
OdpovědětVymazatJedlé to je a velmi. Myslím, že puberťáci budou spokojení :-)
Vymazat