Nějak se nám doma přemnožily citrony, tak jsem je musela trochu zredukovat.
Citronová chuť v bábovce je příjemná změna, která vás určitě chuťově nezklame.
ingredience na ciambellu:
- 4 celá vejce
- 170 g cukru krystal/krupice
- 100 g oleje
- 125 g bílého jogurtu
- 2 citrony - kůra + šťáva
- 300 g mouky (dělala jsem směs hladké a polohrubé, ale je to asi jedno)
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
V míse šlehat do pěny vejce s cukrem, pak přidat jogurt, olej, citronovou šťávu a kůru. Vše prošlehat a nakonec vmíchat mouku s práškem do pečiva.
Těsto nalít do vymazané a vysypané bábovkové formy a péct při 180 stupních asi 45 minut.
Bábovku nechat ve formě chvilku "odpočinout" a pak ji vyklopit na talíř a trochu posypat moučkovým cukrem.
A drobná poznámka nakonec:
Pokud by to bylo pro někoho až moc citronové, stačí použít šťávu jen z jednoho citronu, ale kůru bych nechala z obou citronů.
Ditto, v pátek jsem pekla něco hodně podobného. Mám citronové dezerty ráda...
OdpovědětVymazatPřeji hezkou neděli, Helena
Helčo, citron a hlavně kůra (dávám ji snad do každého těsta) jsou v pečení téměř nepostradatelné.
Vymazat