Rozhodla jsem se, že si krapet upravím váhu. Pravda, bylo na čase.
Různé saláty ze syrové zeleniny už mi krapet lezou snad i ušima a absenci teplého jídla cítím téměř zoufale. Tak jsem šoupla do trouby nakrájenou zeleninu, počkala si, až bude pěkně opečená a šťáva, kterou pustila, lehce karamelizovaná (ne moc), nakrájela kousek tvrdého sýra a kdybych měla místo v žaludku, snědla bych snad celý pekáč. Tak moc to bylo dobré.
ingredience (množství dle vlastního uvážení):
- cuketa (o délce max. do 25-30 cm, ne takové ty přerostlé bačkory)
- rajčata
- paprika (různé druhy a barvy)
- cibule
- česneková nať nebo několik stroužků česneku
- bylinky (dobromysl, bazalka, majoránka, tymián, ...)
- trochu olivového oleje
- citrónová šťáva a trochu citrónové kůry
- sůl, pepř
- (z další zeleniny se může přidat lilek nebo fenykl a třeba i jablko)
Pečenou zeleninu mám nejraději jen s tymiánem. Ten tomu dodá příjemnou chuť a vůni. Zeleninu jím samotnou, nebo se může podávat jako příloha k masu.
Tak to věřím, že chutnalo, pečenou zeleninu mám taky moc ráda! A tato vypadá dost jedle.
OdpovědětVymazatMáš pravdu. Vypadá to dosti jedle, ale ještě lépe to chutná. To se to pak hubne :-)
VymazatAhoj Dittko,dnes mě můj DR.spráskal jak psa kvůli váhy,jako bys to věděla....určitě to upeču,jen musím zajet do obchodu,doma mám jen mraženou zeleninu.Ovšem jestli si nedám bagetu z trouby to memohu slíbit!? Daja
OdpovědětVymazatDajo, ty máš nějakýho rasa! Doufám, že je aspoň jako kudla za groš :-)
VymazatMňam, Díttu! Tohle prostě miluji! dělám ji vlastně stejně, jen místo tvrdého sýra dám rozdrobený balkán a nesolím.
OdpovědětVymazatPohodový večer přeji, Helena
Helčo, já si dávám ten sýr jenom když to jím samotné, ale někdy ani to ne. Budu muset vyzkoušet ten tvůj způsob přípravy, abych měla nějakou změnu. Měj se pěkně.
VymazatS váhou bych taky potřebovala hnout, ale...Zelenina vypadá moc hezky.
OdpovědětVymazatJe fakt, že s váhou se hýbá pěkně ztuha.
VymazatJinak, zelenina ti děkuje za pochvalu :-)