Avokádo v obchodech je většinou tvrdé, ale to nevadí, za pár dní vám doma "dojde". Já ho nechávám v kuchyni na okně (pod tímto oknem není radiátor), a když změkne, buď ho zpracuji, nebo ho dám ještě na pár dní do lednice a pak s ním něco provedu.
Nejraději máme z avokáda pomazánku. Je velmi snadná a velmi chutná.
Ingredience:
- 1 zralé avokádo
- 1 menší stroužek česneku, prolisovat
- 1 polévková lžíce majonézy
- 2 polévkové lžíce jogurtu
- cca 2-3 polévkové lžíce nastrouhaného parmezánu
- sůl
- trochu citronové šťávy
- pár kousku nakrájených sušených rajčat (lze vynechat)
Avokádo začíná velmi rychle hnědnout a nezabrání tomu ani přidaná citronová šťáva, ale někde jsem četla, že když se nechá pecka z avokáda ležet blízko lednice, pomazánka v lednici nezhnědne. Možná to funguje, možná ne, ale za pokus to stojí, ne? ... Pokud něco zbude.
Dittu, dělám ji taky, trochu jinak, ale česnek tam musí být :o) S tou peckou nevím, jednou mi vyklíčila a měla jsem rostlinku...
OdpovědětVymazatAvokádo používám na quacamole, k tortilám dokonalá příloha :o)
Hezký večer, Helena
Je fakt, že těch variant, jak udělat avokádovou pomazánku, bude spousta. Jinak na to quacamole se chystám. Dobré dělají v restauraci Jáma, nebo V jámě v Praze.
OdpovědětVymazatAhoj Dittko,dala bych si ,avokádo mám moc ráda a stává se že ho slupnu jen tak.Je Boží:-) mě se moc nedaří ,jdu na druhou operaci a různé jiné tak tě MOC zdravím a přežiju-li ozvu se!Pa Dája
OdpovědětVymazatAhoj Dajo. To jsi dobrá, že dokážeš slupnout samotné avokádo. Jinak, držím palce, ať jsi v pořádku.
VymazatZrovna dneska jsem na to avokádo koukala, ale nevzala jsem si ho, protože jsem nevěděla, co bych si z něj udělala. Tady je odpověď :) vypadá to super
OdpovědětVymazatDíky. Pochutiny z avokáda jsou skvělé.
Vymazat