Snadné, rychlé a chutné. Asi tak bych charakterizovala tento dezert, který se velmi hodí do podzimního počasí.
U tohoto receptu se odměřuje na hrnky (1 hrnek = 250 ml) a ingredience se před finálním promíchání rozdělí na "suché" a "mokré".
ingredience suché:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek krystalového cukru
- 1 polévková lžíce kakaa
- 1 vanilkový cukr
- 1 skořicový cukr
- 1 kypřicí prášek do perníku
- citronová kůra z celého citronu
- špetka soli
ingredience mokré:
- 1 hrnek kefíru
- 1/2 hrnku oleje
- 2 vejce
náplň (lze vynechat):
- pokrájené sušené švestky
- mandlové lupínky, nebo nasekané vlašské ořechy
V jedné míse smíchat suché ingredience, ve druhé míse prošlehat metlou kefír, olej a vejce a to pak nalít na suché ingredience, vše pořádně zamíchat.
Do těsta zamíchat nakrájená švestky a mandlové lupínky.
Těsto nalít do pekáče (velikost 32 cm x 23 cm), vyloženého pečicím papírem a péct při 150 stupních asi 40 - 45 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat