Pomazánka z pečeného lilku je jedna z našich nejoblíbenějších studených rychlovek. Příprava není složitá, výsledek je zaručený - spokojení jedlíci.
ingredience:
Množství přísad je orientační, záleží na chuti každého z nás.
- 1 lilek
- 4 plátky naložených sušených rajčat, nakrájet
- 3 plátky schwarzwaldské šunky, nakrájet nebo natrhat
- 1 - 2 čajové lžičky kapar, trochu nasekat
- 1 stroužek šesneku, prolisovat nebo utřít
- 1 chilli paprička (sušená, naložená nebo čerstvá), rozemnout nebo nakrájet
- asi 2 - 3 polévkové lžíce strouhaného parmezánu Gran Moravia
- 1 polévková lžíce majonézy (lze nahradit řeckým smetanovým jogurtem)
- 1 polévková lžíce bílého jogurtu
- trochu citronové šťávy
- bazalka, nejlépe čerstvá, nasekat
- asi 1/4 lžičky mletého kmínu
- na dochucení sůl a mletý pepř
Tohle jídlo nám hrozně chutná a nikdy nezbude do druhého dne. Myslím, že by tato lilková pomazánka mohla klidně sekundovat nějakému grilovanému masu.
Pokud nemáte zrovna po ruce schwarzwaldskou šunku, nebo nějakou podobnou, nezoufejte. Pomazánka je dobrá i bez ní.
Mnam,Dittko zas jedna dobrota!Už to cítím na kovářské topince,kterou zbožnuji mám několik pomazánek z lilku ale takovou ne! To viš ,já tě bedlivě sleduji jak Barneby ve vraždách v Minsamru HIHI.Mám mlsný jazýček!Hezký víkend Daja
OdpovědětVymazatDajo, co je kovářská topinka? Já dělám topinky na sucho, i jiné opečené pečivo. Smažené topinky nemohu, jsou na mě moc mastné. Pěknou so + ne. D.
OdpovědětVymazatDittu, díky za typ. lilek moc ráda griluju, ale pomazánka, to bude premiera.
OdpovědětVymazathezkou neděli, měj se!
Helena
Helčo, určitě budeš spokojená, je to moc dobré. Pěkný začátek týdne, Ditta.
OdpovědětVymazat